KADROVANJE

Primeri uporabe ChatGPT na področju HR

9.8.2023


ChatGPT, ki ga je ustvaril OpenAI, je vrhunska tehnologija klepetalnega robota. Zaradi vedno večje potrebe po učinkovitosti na delovnem mestu lahko podjetja uporabljajo ChatGPT za racionalizacijo nalog, povečanje produktivnosti in izboljšanje splošne delovne izkušnje.

Zaposlovanje

Ustvarite zaposlitveni oglas s ChatGPT

Objava zaposlitvenega oglasa je pogosto kandidatov prvi vtis o podjetju in odprtem delovnem mestu, zato mora biti dobro oblikovan, da pritegne kvalificirane posameznike. Vnos v ChatGPT mora vključevati vsaj naziv delovnega mesta in kaj podjetje išče pri kandidatu.

Primer: Točno določite delovno mesto, področje in industrijo za prosto delovno mesto. Kasneje lahko z dodatnimi ukazi seveda rezultat prilagajate na vaše zahteve.

 


Čeprav ChatGPT lahko hitro ustvari dobro napisan oglas za zaposlitev, morda ne bo povsem usklajen z natančnimi potrebami, zahtevami in blagovno znamko podjetja. Druga možnost je, da zahtevate predlogo za objavo delovnega mesta, prilagojeno specifikacijam podjetja.

Primer: V kolikor nimate točne predstave, kaj je smiselno vključiti v oglas za prosto delovno mesto – lahko z ukazi zahtevate, da vam orodje kreira predlogo zaposlitvenega oglasa.

 

Osnutek vprašanj za zaposlitveni razgovor

Priprava pomembnih vprašanj je ključnega pomena za ugotavljanje, ali je kandidat primeren za določeno delovno mesto in ChatGPT vam lahko pomaga pri tem. Zahteve je mogoče prilagajati za večjo specifičnost, na primer za "20 vedenjskih vprašanj" ali "10 vprašanj, ki se osredotočajo na komunikacijske veščine".

Primer: Preverjanje sposobnosti in veščin na področju analitike za delovno mesto finančni analitik.Veščine in kompetence delovnega mesta

ChatGPT lahko pomaga pri razmišljanju o zahtevah za zaposlitev za določeno delovno mesto.

Primer: Uporabite ukaze kot so: ključne kompetence, znanja in spretnosti za določeno delovno mesto. Bolj kot specificirate ukaze, bolj točen zadetek vam bo orodje kreiralo kot rezultat.

Onboarding

Ob
likovanje pravilnikov

ChatGPT lahko pomaga oblikovati pravilnike, ki pokrivajo širok spekter tem, od vedenja zaposlenih in kodeksa oblačenja do ugodnosti in postopkov odsotnosti.

Primer: Pomoč pri kreiranju pravilnikov – glede na ukaze, vam bo orodje kreiralo splošno znane pravilnike oz. smernice zanje, ki jih lahko z dodatnimi ukazi specificirate glede na vaše zahteve.