Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Strokovni nasveti

   

Image

Generične ali lastne vsebine za skladnost - prednosti in slabosti

5.12.2023

Izbira med nakupom generičnih vsebin za skladnost in ustvarjanjem lastnih vsebin je odvisna od številnih dejavnikov, vključno s proračunom, potrebami vašega podjetja, stopnjo prilagoditve in strokovnostjo vašega ekipe.

  več »
Image

Kaja Klančar, BTC d.d.

9.11.2023

V mesecu novembru se nam je kratkem intervjuju pridružila Kaja Klančar, zaposlena v Sektorju za razvoj kadrov v podjetju BTC d.d. . Naša pozornost je bila tokrat usmerjena v Akademijo MojeDelo.com, izobraževalno platformo, ki je postala ključno orodje za razvoj zaposlenih v podjetjih.

  več »
Image

Strategije za privabljanje, angažiranje in zadrževanje talentov generacije Z

7.11.2023

Generacija Z prinaša nove perspektive, nove načine dela, inovativno razmišljanje in edinstvena pričakovanja glede delovnega mesta, zato je izjemno pomembno, da podjetja in kadrovske ekipe ustvarijo učinkovite strategije za privabljanje, sodelovanje in zadrževanje vrhunskih talentov generacije Z. Generacija Z se nanaša na rojene med letoma 1997 in 2012. Za razliko od prejšnjih generacij, generacija Z nikoli ni poznala sveta brez interneta, pametnih telefonov in družbenih medijev. So prvi pravi digitalni domorodci, ki so odraščali v času digitalne revolucije, kar je posledično močno vplivalo na njihove vrednote, preference in pričakovanja. Da bi izkoristili potencial generacije Z in ustvarili uspešno delovno okolje, morajo podjetja razumeti njihove potrebe in se jim prilagoditi.

  več »
Image

Koristi močne blagovne znamke delodajalca

7.11.2023

Dandanes morajo delodajalci sprejeti proaktivni pristop, da privabijo in vzpostavijo stik z najboljšimi talenti. Dobro oblikovana strategija delodajalske blagovne znamke lahko vsakemu podjetju pomaga pri vplivu na dojemanje iskalcev zaposlitve in zaposlenih, vendar pa začetek zahteva nekaj osnovnih informacij.

  več »
Image

Kako vključiti proizvodne delavce v proces e-učenja

7.11.2023

Vključevanje proizvodnih delavcev v proces e-učenja s pomočjo platforme za e-učenje je lahko izziv, vendar je izvedljivo, če sledimo nekaterim ključnim korakom.

  več »
Image

Organizacijska klima

4.10.2023

Organizacijska klima je vzdušje, ki obstaja na delovnem mestu in ima ogromen vpliv na produktivnost, motivacijo in splošno zadovoljstvo pri delu. Pomembno je ustvariti okolje, kjer zaposleni uživajo v tem kar počnejo in si prizadevajo delovati po svojih najboljših močeh za skupno dobro podjetja.  več »
Image

Kombinirano izobraževanje (kot del vsakdana) v vsaki organizaciji

4.10.2023

V sodobnem svetu, kjer se hitrost poslovnih sprememb meri v dnevih in ne več v letih, postaja kombinirano izobraževanje nepogrešljivo orodje za vsako napredno organizacijo. A zakaj se mnoge organizacije odločajo za tovrsten pristop? Kaj natančno prinaša in kakšen je končni rezultat takšnega izobraževanja?

  več »
Image

dr. Katja Grgić, Pristop

4.10.2023

Kadrovikom različnih slovenskih podjetij vsak mesec zastavimo nekaj vprašanj na temo kadrovanja. V mesecu oktobru je nanje odgovorila dr. Katja Grgić, Group HR Manager v podjetju Pristop.

  več »
Image

Izgorelost kadrovske funkcije

7.9.2023

Nedavna raziskava iz podjetja Sage ugotavlja, da so kadrovski strokovnjaki vse bolj izčrpani na delovnem mestu, kljub temu, da še vedno strastno opravljajo svoje delo. Dejansko 62% vodilnih kadrovskih strokovnjakov razmišlja o opustitvi tega področja, čeprav jih 57% pravi, da obožuje svoje delo.


  več »
Image

Erika Kosmač, T - 2, d. o. o.

6.9.2023

Kadrovikom različnih slovenskih podjetij vsak mesec zastavimo nekaj vprašanj na temo kadrovanja. V mesecu septembru je nanje odgovorila Erika Kosmač iz Oddelka za upravljanje s človeškimi viri v podjetju T - 2, d. o. o. .

  več »
Poglejte še
Ostale storitve
Top oglas
Premium oglas
Standardni oglas
Iskanje po bazi kandidatov
Postanite ugleden delodajalec
Iskanje kandidatov v tujini