INTERVJUJI

Uroš Rošer, Dewesoft

8.6.2022


Kadrovikom različnih slovenskih podjetij vsak mesec zastavimo nekaj vprašanj na temo kadrovanja.V mesecu juniju je nanje odgovoril gospod Uroš Rošer, vodja investicij, kadrovske in pravne službe v podjetju Dewesoft d.o.o.

Najtrši oreh kadrovanja je… spoznavanje in upravljanje ljudi, kot ključno vrednost, edinstveno prednost in moč vsakega podjetja ali organizacije.

Najbolj me veseli, ko pri svojem delu… z ekipo dosežem cilj, ki jo razveseli in ji daje zagon za prihodnje projekte.

Prva beseda, ki mi pade na pamet, ko rečem kadrovanje je… partnerstvo.

Na svojem področju bi se želel/a naučiti še… več o vključevanju sodelavcev z raznolikostmi.

Kadrovanje bo šlo v smer… krepitve blagovnih znamk delodajalcev, ki bodo prepoznani po svoji odgovornosti do sodelavcev, motiviranju, varnem okolju, vzpodbujanju idej, vključevanju sodelavcev v solastništvo in upravljanje ter iskrenem in spoštljivem partnerstvu v življenju.

Literatura s področja kadrovanja, ki bi jo priporočil/a tudi drugim je… »Riding the Whirlwind«, knjiga nizozemskega profesorja Fonsa Trompenaarsa, ki govori o povezovanju ljudi in organizacij v kulturi inovacij. 

Najboljša poteza v kadrovanju, ki se je spomnim, je… izjemno stimulativen Dewesoftov plačni sistem, ki fiksnemu delu plače dodaja variabilnega (glede na sproti dosežen rezultat podjetja), le-tega pa je dvakrat letno mogoče vložiti v nakup deleža v podjetju, ki glede na dosežen letni rezultat, solastnikom vrača naložbo v obliki izplačila dela dobička.

Kadrovski trendi, ki me najbolj navdušujejo so… v smeri sproščenih in inovativnih okolij, ki zanemarjajo hierarhijo in temeljijo na prijateljskih in kolegialnih odnosih med vsemi sodelavci.

Do zadovoljstva in zavzetosti zaposlenih pripelje… pravičen odnos, odkrita komunikacija, sproščena klima in hvaležnost za trud vsakega sodelavca.

Najučinkovitejši način za reševanje konfliktov med zaposlenimi in njihovimi nadrejenimi je… spoštljiv in konstruktiven pogovor, ki temelji na dejstvih.

Pri selekcijskih razgovorih je najpomembnejše vprašanje… Strast in energija, ki jo kandidat izžareva do sodelovanja s podjetjem in ekipo.