INTERVJUJI

Petra Urh, Triglav Skladi, d.o.o.

4.4.2023


Kadrovikom različnih slovenskih podjetij vsak mesec zastavimo nekaj vprašanj na temo kadrovanja. Tokrat smo povprašali managerko za ravnanje z zaposlenimi v podjetju Triglav Skladi, d.o.o., gospo Petro Urh.

Najtrši oreh kadrovanja je..najti posameznika ali posameznico, ki se bo dobro znašel v okolju, v katerega prihaja. To ujemanje je bistveno. Vse ostalo se da priučiti.
 
Najbolj me veseli, ko pri svojem delu…vidim, kako ljudje »zacvetijo« ter hvaležnost, ki jo pri tem izkažejo. To da res zagon za naprej.
 
Prva beseda, ki mi pade na pamet, ko rečem kadrovanje je…tombola 😊
 
Na svojem področju bi se želel/a naučiti še… uh..vsega 😊 učenja ni nikoli preveč in vse, kar je novega – I am in 😊
 
Kadrovanje bo šlo v smer… in že gre v smer, da kadri lahko izbirajo, kam gredo. Zato je bistvenega pomena izkušnja, ki jo pri tem dobijo. Prvi vtis je zelo pomemben.
 
Literatura s področja kadrovanja, ki bi jo priporočil/a tudi drugim je…ni direktno povezana s kadrovanjem, je pa kadrovsko gradivo, ki je meni bilo izredno všeč. Gre za knjigo »The five dysfunctions of a team«.
 
Najboljša poteza v kadrovanju, ki se je spomnim, je… ni moja, ampak Heineken je že leta nazaj za moje pojme naredil hudo dobro kadrovsko akcijo »The Candidate«. Po mojem mnenju edinstvena 😊 
 
Kadrovski trendi, ki me najbolj navdušujejo so…povezani z ESG principi, krajšanjem delavnika ter njegovimi učinki in različni načini za postavljanje zaposlenih v ospredje.
 
Do zadovoljstva in zavzetosti zaposlenih pripelje…veliko dejavnikov. Začne se pa z iskrenostjo in timskim duhom. 
 
Najučinkovitejši način za reševanje konfliktov med zaposlenimi in njihovimi nadrejenimi je…sprotno razreševanje težav in izpostavljanjem le-teh. Velikokrat so stvari lahko popolnoma napačno razumljene ali predstavljene, ljudje pa tudi zelo različno odregiramo. Kakšen čar, kajne?
 
Pri selekcijskih razgovorih je najpomembnejše vprašanje…ni ga, saj je odločitev o tem, ali nam je kandidat všeč, sklop različnih dejavnikov, vtisov in predvsem ujemanja s kulturo.