INTERVJUJI

Mojca Starič, Goodyear Slovenija, d.o.o.

5.6.2023


Kadrovikom različnih slovenskih podjetij vsak mesec zastavimo nekaj vprašanj na temo kadrovanja.V mesecu juniju je nanje odgovorila gospa Mojca Starič, Kadrovska poslovna partnerica za tovarno Goodyear Slovenija, d.o.o..

Najtrši oreh kadrovanja je... kako razviti talent.

Najbolj me veseli, ko pri svojem delu… najdem (popolnega) kandidata.
Prva beseda, ki mi pade na pamet, ko rečem kadrovanje je…spoznavanje. 

Na svojem področju bi se želel/a naučiti še… učinkovitega coachinga. 
 
Kadrovanje NE bo šlo v smer… digitalizacije, kljub vsem mogočim spletnim orodjem je zame pristni, osebni stik še vedno najpomembnejši. Recimo stisk roke, iskrica v očeh.
 
Literatura s področja kadrovanja, ki bi jo priporočil/a tudi drugim je… Ni čisto s področja kadrovanja, mi je pa dala veliko misliti 😊 Thinking, Fast and Slow.

Najboljša poteza v kadrovanju, ki se je spomnim, je… igra vlog v dejanski situaciji.
 
Kadrovski trendi, ki me najbolj navdušujejo so…dvig zavzetosti zaposlenih, skrb za dobro počutje in medsebojno spoštovanje. 

Do zadovoljstva in zavzetosti zaposlenih pripelje… psihološka varnost, »ena ekipa«.

Najučinkovitejši način za reševanje konfliktov med zaposlenimi in njihovimi nadrejenimi je…pogovor. Najprej je potrebno sploh zaznati konflikt, prisluhniti obema stranema, jima dati možnost izpovedi. Čeprav se je težko opravičiti, je to običajno zelo uspešna tehnika. Včasih je pa samo potrebno zadihati.

Pri selekcijskih razgovorih je najpomembnejše vprašanje… kakšno kavo pije kandidat? Kaj je po horoskopu? Hec. Žal kemije ni moč ujeti v vprašanje, se mi zdi pa pomembno odgovoriti na vprašanja, ki jih je kandidat pripravil za podjetje/sodelavce.