BLAGOVNA ZNAMKA DELODAJALCA

Kateri delodajalci se bodo letos lahko ponašali z nazivom Ugledni delodajalec in kako lahko tudi vi izboljšate ugled svojega podjetja?

3.4.2023


MojeDelo.com izvaja raziskavo Ugled delodajalca že od leta 2007. V letu 2019 smo se povezali z vodilnim evropskim podjetjem na tem področju – Universum Global, ki deluje na več kot 690 trgih in pomaga vodilnim delodajalcem oblikovati strategije in aktivacijske načrte na temo blagovne znamke delodajalca. Skupaj z njimi raziskujemo ugled slovenskih delodajalcev in izvajamo ankete med kandidati na trgu dela, da bi razumeli kaj jih motivira na karierni poti in kaj pričakujejo od delodajalca.

Iz njihovih ocen in mnenj lahko gradite na ugledu svojega podjetja, saj dobite vpogled kje ste močni in kje je še prostor za izboljšave. Sodelovanje v raziskavi vam zagotavlja vpogled v vaš položaj na trgu dela in hkrati priložnost, da ga izboljšate. Naziv Ugledni delodajalec prinaša številne koristi, med drugim privabljanje najboljših talentov, ohranjanje zaposlenih, konkurenčno prednost ter izboljšanje komunikacije z zaposlenimi, strankami in drugimi deležniki. 

Vas zanima, kako lahko tudi vi postanete Ugledni delodajalec? Skupaj s podjetjem Universum Global vam nudimo obsežen vpogled v to kako vas javnost in ciljna skupina dojemata. Naši poročili vam razkrivata vse, kar morate vedeti o svojem ugledu in prinašata številne možnosti za izboljšave. Sodelovanje v raziskavi namreč prinaša vpogled v vaše prednosti na trgu dela ter prostor za izboljšave, kar vam lahko pomaga graditi ugled in pridobiti prednost na trgu dela. Z nami se lahko tudi vi pridružite skupini Uglednih delodajalcev in postanete del uspešne zgodbe na trgu dela. 

Poročilo blagovne znamke delodajalca - Ideal Employer Brand Report 

Za uspeh vašega podjetja je ključno, da privabite in zadržite najboljše talente na trgu dela. Zato se morate vprašati, kako lahko motivirate potencialne kandidate in jim ponudite kar si dejansko želijo na svoji karierni poti. Še pomembneje pa je, da se vprašate, kako se vaše podjetje primerja s konkurenčnimi podjetji glede privlačnosti za kandidate. Kaj lahko ponudite svojim zaposlenim, kar druga podjetja ne morejo? Vaša komunikacija s potencialnimi kandidati mora biti uspešna, zato se morate vprašati, ali ste dovolj opazni na tistih kanalih, kjer se zadržujejo. Razmislite, kaj vas loči od konkurence in v čem se najbolj razlikujete od ostalih. In nenazadnje, vprašajte se, ali bi se potencialni kandidati želeli zaposliti v vašem podjetju in zakaj ja/ne? Kaj jih privlači pri konkurenci? Če želite biti uspešni pri privabljanju najboljših talentov, je ključno, da poznate svoje prednosti in se znate izpostaviti na pravi način. Vse to pa dobite s poročilom o blagovni znamki delodajalca. 

Pri pripravi poročila je pomembno, da najprej izberete ciljno skupino, ki ji želite nameniti svojo pozornost. Katere kandidate želite targetirati? Ali vas zanima posebno področje študija ali kandidate s specifičnimi izkušnjami? Morda targetirate kandidate po spolu? 

Naslednji ključni korak je izbira konkurentov, ki bodo vključeni v vašo raziskavo. Da bi zagotovili, da bodo vaši rezultati kar se da relevantni in uporabni, priporočamo, da izberete najmanj pet ključnih konkurentov, ki jih želite preučiti. 

Vendar, če niste prepričani glede izbire pravih konkurentov glede na vašo ciljno skupino, se ne obremenjujte - naši strokovnjaki so vam na voljo za pomoč pri izboru. Z našimi izkušnjami in znanjem vam lahko zagotovimo, da bodo vaše raziskave ciljne in učinkovite ter boste dobili prave odgovore, ki jih potrebujete za vaše poslovanje. 

Poročilo o ciljnih skupinah - Talent Insight Report 

Če želite izboljšati svoj ugled na trgu dela, morate najprej dobro poznati potencialne kandidate. V poročilu o ciljnih skupinah vam omogočimo vpogled v vedenje in preference potencialnih kandidatov ter napotke, kako učinkovito komunicirati s kandidati, da boste lahko dosegli zastavljene cilje. 

Za uspešno privabljanje potencialnih kandidatov na trgu dela je ključno, da ste pozorni na njihove želje in motivacije. Zato se vprašajte, kateri delodajalci so privlačni vaši ciljni skupini in kaj jih dela tako posebne. Morda ste vi eden izmed njih? Razmislite, kaj si vaši potencialni kandidati resnično želijo na karierni poti in ali imate vi tisto, kar jim lahko ponudite. Če je odgovor pritrdilen, pokažite svojo konkurenčno prednost in prepričajte kandidate, da ste ravno vi tisti delodajalec, ki lahko izpolni njihove karierne cilje in ambicije. 

Poleg tega morate razmisliti tudi o tem, kako se vaša ciljna skupina informira o delodajalcih in kako se jim lahko predstavite na način, ki bi jih pritegnil. Pomembno je, da ustvarite zgodbo o vašem podjetju, ki bo odražala vašo kulturo, vrednote in poslanstvo ter jih navdušila nad možnostmi kariernega razvoja v vašem podjetju. Vključitev privlačnih nagrad in ugodnosti za zaposlene je prav tako pomembna, saj bodo kandidati želeli delati za podjetje, ki jim nudi celovito skrb za njihovo dobro počutje in rast. Ne pozabite se predstaviti na kanalih, kjer se vaša ciljna skupina zadržuje in jih redno obveščati o novostih in priložnostih v vašem podjetju. Z upoštevanjem vseh teh dejavnikov boste lahko privabili in zadržali najboljše talente v vašem podjetju. 

Pri pripravi poročila je pomembno, da najprej izberete svojo ciljno skupino. V poročilu lahko za primerjavo podatkov izberete do tri različne ciljne skupine. Ko ste določili ciljno skupino, lahko nadaljujemo z zbiranjem podatkov. 

Zavedamo se, kako pomembno je, da privabite in zadržite najboljše talente na trgu dela. Naša ekipa vam lahko pomaga ugotoviti kateri delodajalci so za vašo ciljno skupino privlačni ter kako se jim lahko predstavite na način, ki jih bo prepričal. Ne dovolite, da vas konkurenca prehiti pri privabljanju najboljših talentov! Z nami boste izstopali na trgu dela in pritegnili najboljše kandidate. Pomagali vam bomo ustvariti zgodbo, ki bo vašim potencialnim kandidatom pokazala kako lahko pri vas dosežejo svoje karierne cilje. Ne čakajte, da bodo najboljši kandidati izbrali vaše konkurente! Sodelujte z nami in postanite privlačni delodajalec, ki ga bodo kandidati želeli izbrati.