INTERVJUJI

Kaja Klančar, BTC d.d.

9.11.2023


V mesecu januarju se nam je kratkem intervjuju pridružila Kaja Klančar, zaposlena v Sektorju za razvoj kadrov v podjetju BTC d.d. . Naša pozornost je bila tokrat usmerjena v Akademijo MojeDelo.com, izobraževalno platformo, ki je postala ključno orodje za razvoj zaposlenih v podjetjih.

1. Kako bi predstavili Akademijo osebi, ki jo srečate na ulici?

Predstavljajte si učilnico, ki sega preko zidov, kjer je znanje dostopno vsem, kadarkoli, in povsod. Akademija je dinamična, interaktivna in uporabniku prijazna spletna platforma, polna različnih, zanimivih in strokovnih vsebin. Na njej lahko vsak najde nekaj zase. 

2. Akademija MojeDelo.com je bila v vašem podjetju uvedena z namenom…

Da v današnjem času, kjer so edina konstanta spremembe in nenehna rast ter razvoj, vsem zaposlenim ponudimo mesto/platformo, kjer bodo lahko nadgrajevali svoja znanja ter pridobivali nove veščine. 

3. Kaj so ključne prednosti, ki jih zaposleni pridobijo z uporabo Akademije? Kako platforma prispeva k razvoju zaposlenih? 

Kot ključne prednosti bi izpostavila široko bazo znanj, samostojnost zaposlenega pri uporabi ter prilagodljivost, saj lokacija in čas pri uporabi Akademije ne predstavljata ovire. Vsak si lahko poleg določenih tečajev, izbere tudi vsebine, ki ga zanimajo ter si ustvari svojo učno pot s tistimi izobraževanji, ki so skladna z njegovimi interesi. Veliko prednost pa predstavlja tudi možnost vključevanja lastnih vsebin in objave internih izobraževanj na Akademiji.

4. Kateri je vaš najljubši način spodbujanja zaposlenih k uporabi Akademije? 

Vključevanje zanimivih, novo objavljenih izobraževanj ali najbolj pogosto opravljenih izobraževanj na Akademiji v naše tedenske interne novice. 😊

5. Kateri so najpogostejši izzivi, s katerimi se zaposleni srečujejo pri uporabi izobraževalne platforme?

Trenutno je velik izziv zagotovo jezik, saj so vsebine na Akademiji (razen učnih tečajev tujih jezikov) zgolj v slovenskem jeziku, kar predstavlja oviro za tuje govoreče zaposlene.

6. Kako prepoznavate in obravnavate individualne potrebe zaposlenih glede izobraževanja na Akademiji MojeDelo.com? Ali obstajajo prilagojene izobraževalne poti ali programi za različne oddelke ali funkcije v podjetju?

Opredeljene imamo tako skupne kot prilagojene izobraževalne poti. Na ravni podjetja namreč zaposlene vključujemo v program BTC Talent, znotraj katerega imajo predvidene tudi individualne izobraževalne poti. Prav tako pa se poslužujemo tudi objave lastnih vsebin na Akademiji, kar nam omogoča učinkovit pretok informacij. 

7. Kako podjetje meri uspeh in učinkovitost izobraževalnih programov na Akademiji MojeDelo.com?

Za merjenje učinkovitosti izobraževalnih programov se v veliki meri poslužujemo analitike, ki jo ponuja Akademija. Spremljamo namreč tako analitiko posameznik tečajev kot tudi lastnih vsebin. Ključni so nam predvsem podatki o številu izobraževanj v določenem mesecu, skozi kar lahko spremljamo zanimanje za Akademijo ter število raznolikih izobraževanj, ki niso bila dodeljena kot obvezni del izobraževalne poti, pa so vseeno vzbudila zanimanje pri zaposlenih. V razdelku analitika pa je na Akademiji še mnogo drugih uporabnih statistik, kot je število ur izobraževanj, delež pravilnih odgovorov znotraj testov ipd. 

8. Ali ste že kdaj prejeli kakšno nenavadno ali smešno povratno informacijo uporabnika o Akademiji?

Za enkrat nenavadnih ali smešnih povratnih informacij o Akademiji nisem prejela, veliko večino povratnih informacij namreč pozitivno naslavlja enostavno uporabo Akademije ter njeno dostopnost. Pustimo se presenetiti, morda kakšna zabavna povratna informacija še pride 😊.

9. Če bi Akademija MojeDelo.com bila superjunak, katero supermoč bi imela?

Če bi bila Akademija superjunak, bi bila njena supermoč spremeniti vsak »Ne vem.« v »Seveda, da vem!«. Bila bi superjunak modrosti in platforma neskončnih priložnosti, ki bi reševala vsak dan z enim »AHA« trenutkom za drugim.