E-IZOBRAŽEVANJE

E-učenje kot del digitalne preobrazbe

4.7.2023


Digitalna preobrazba je ključna za vedno več podjetij in bistvena, če želite ostati konkurenčni na vse bolj zahtevnih trgih in izpolniti naraščajoča pričakovanja strank

TRENUTEK PRILOŽNOSTI ZA E-UČENJE JE ZDAJ!

Digitalna preobrazba je v zadnjem desetletju močno spremenila poslovni svet. Od pandemije se hitrost digitalizacije podjetij hitro povečuje. Verjetno gremo skozi novo »industrijsko« revolucijo – tisto, v kateri morajo sodobne organizacije preoblikovati način oblikovanja, izvajanja in vrednotenja učenja, da bi lahko uspevale v današnjih nenehno razvijajočih se panogah.

Tehnologija je zdaj vseprisotna. Ne glede na to ali gre za nove aplikacije v oblaku, ki podpirajo naše delo, ali najnovejši mobilni telefon, nima smisla graditi podjetja okoli najnovejše tehnologije, če hkrati ne razvijemo veščin, potrebnih za izkoriščanje te prednosti.

Načini dela v 21. stoletju se za vedno spreminjajo. Doživljenjska delovna mesta in tradicionalne linearne poklicne poti vse bolj izginjajo, kar pomeni, da kariere niso tako urejene, kot so bile nekoč. Dandanes postajajo prekinitve in zasuki karier ter drugi in tretji začetek kariere tako običajni kot menjava panog. Vse pogosteje, zlasti med mlajšo delovno generacijo, se kariera obravnava bolj kot individualna razvojna izkušnja, pri čemer vsaka izkušnja ponuja priložnost za pridobitev novih veščin in novih perspektiv.

KAKO LAHKO E-UČENJE POMAGA PRI DIGITALNI PREOBRAZBI?

V najosnovnejšem primeru bo preprosta uporaba e-učenja za nadomestitev učenja v fizični obliki kot del razširjanja informacij, ki jih morate deliti kot del vašega procesa digitalne preobrazbe, poskrbela, da bodo vaši programi digitalne preobrazbe napredovali čim bolj gladko. Toda izziv za višje vodstvene delavce, kadrovske službe ter skupine za učenje in razvoj (L&D) je narediti več s pobudami za e-učenje in digitalno preobrazbo, da bi kar najbolje izkoristili sodobna orodja za e-učenje, ki so jim na voljo. Danes se organizacije borijo, da bi obdržale in pridobile najboljše talente. Dejansko imajo glede na trenutne izzive zaposlovanja ekipe razvoja kadrov priložnost, da na novo ustvarijo učenje v svojih organizacijah. Te pa imajo izjemno pozitiven vpliv na digitalno preobrazbo v vseh podjetjih.

ŠTEVILNI POZITIVNI UČINKI E-UČENJA NA DIGITALNO PREOBRAZBO

Strategija preoblikovanja številnih organizacij vključuje spremembe v tem, kako podpirajo svoje osebje pri vsakodnevnem učenju in v karieri znotraj organizacije. Večina jih uporablja tudi nove tehnologije sistema za upravljanje učenja (LMS) in sprejema nove načine razmišljanja o učenju.

Poleg tega bogate učne knjižnice spodbujajo današnje samousmerjeno učenje, kar organizacije odmika od preprostega sprejemanja LMS za njihove učne potrebe. Zaposleni želijo vsebino, po kateri je enostavno brskati, in jo želijo porabiti hitro in v obliki, ki jo izberejo, ne glede na lokacijo ali napravo. To je vrsta uporabniške izkušnje, na katero smo se vsi navadili na naših pametnih telefonih zunaj delovnega mesta, in to je izkušnja, ki jo pričakujemo tudi na delovnem mestu.

Če se je način dostopa do naših individualnih učnih potreb v zadnjih nekaj letih spremenil, so se spremenili tudi pritiski na kadrovske ekipe in ekipe razvoja kadrov, da bi razumeli, kako se je učenje popolnoma spremenilo v naših organizacijah. Pri učenju ne gre več le za zapolnitev posameznikovih potreb. Gre veliko bolj za to, da postanete strateški dejavnik v podjetju.

 

Bi želeli preizkusiti LMS portal in narediti korak več k digitalni preobrazbi?

Rezervirajte si termin za demo predstavitev na akademija@mojedelo.com.