INTERVJUJI

Andrej Gazvoda, ČETRTA POT, d. o. o.

9.8.2023


Kadrovikom različnih slovenskih podjetij vsak mesec zastavimo nekaj vprašanj na temo kadrovanja.V mesecu avgustu je nanje odgovoril Andrej Gazvoda, Vodja kadrovske službe v ČETRTA POT, d. o . o. .

Najtrši oreh kadrovanja je

Najtrši oreh kadrovanja je najti pravega kandidata, ki ne samo ustreza zahtevam delovnega mesta, ampak se tudi dobro ujema z organizacijsko kulturo in vrednotami podjetja.

Najbolj me veseli, ko pri svojem delu

Najbolj me veseli, ko pri svojem delu vidim, da sem uspel najti in angažirati vrhunske talente, ki prispevajo k uspehu podjetja in rastejo skupaj z njim.

Prva beseda, ki mi pade na pamet, ko rečem kadrovanje je

Prva beseda, ki mi pade na pamet, ko rečem kadrovanje je "moje delo" (v več pomenih).

Na svojem področju bi se želel/a naučiti še

Učenje se nikoli ne konča … Na svojem področju bi se želel naučiti več o uporabi in implementaciji naprednih orodij za ocenjevanje potenciala in ugotavljanje ujemanja kandidatov z organizacijsko kulturo.

Kadrovanje bo šlo v smer

Želim si, da bo šlo kadrovanje v smeri večje vključenosti in raznolikosti, kjer se bo posebna pozornost namenjala enakim možnostim za vse kandidate ne glede na spol, etnično pripadnost ali ozadje. Kadrovski bazen v Evropi (ne samo v Sloveniji) je vedno bolj prazen …

Literatura s področja kadrovanja, ki bi jo priporočil/a tudi drugim je

Priporočam branje na splošno (vendar ne na zaslonih telefonov kar zgroženo opažam zadnje čase) in širjenje obzorij. Kadrovik mora biti razgledan in odprt.

Najboljša poteza v kadrovanju, ki se je spomnim, je

Recimo zaposlitev kandidata, ki ni imel impresivnega življenjepisa, vendar je s svojimi izjemnimi komunikacijskimi sposobnostmi in strastjo za delo postal neprecenljiv član ekipe.

Kadrovski trendi, ki me najbolj navdušujejo so

Kadrovski trendi, ki me obenem navdušujejo in malo tudi skrbijo, so povezani z razvojem tehnologije, kot je uporaba umetne inteligence v kadrovskih procesih.

Do zadovoljstva in zavzetosti zaposlenih pripelje

Ustvarjanje pozitivne delovne kulture, ki temelji na medsebojnem zaupanju, jasni in odprti komunikaciji, priznavanju dosežkov zaposlenih in dejanskih možnostih za osebni in strokovni razvoj.

Najučinkovitejši način za reševanje konfliktov med zaposlenimi in njihovimi nadrejenimi je

Odprt in iskren dialog. Verjamem v moč argumenta in ne argument moči.

Pri selekcijskih razgovorih je najpomembnejše vprašanje

Gre za celoten nabor vprašanj in odgovorov kandidata, ki pripelje do ujemanja. Selekcijo večkrat predstavim kot kvalifikacije pred tekmo, na katero se je potrebno uvrstiti. Tekma se začne s podpisom pogodbe o zaposlitvi oz. prvim delovnim dnem.