E-IZOBRAŽEVANJE

6 prednosti usposabljanja za skladnost

8.5.2023


Usposabljanje za skladnost izobražuje vaše zaposlene o zakonskih predpisih, ki se nanašajo na njihovo delovno področje. Je proces, s katerim organizacije zagotavljajo, da zaposleni razumejo in upoštevajo politike in postopke organizacije ter veljavne zakone.V nadaljevanju izpostavljamo šest poglavitnih prednosti za izvajanje usposabljanja za skladnost.

1. Zmanjšano tveganje za neskladnost.

Ena najpomembnejših prednosti je, da gre za učinkovit način zmanjšanja tveganja za neskladnost.

Usposabljanje za skladnost vam pomaga razviti politike in postopke, ki zagotavljajo, da vaše podjetje ostaja v skladu z industrijskimi predpisi.

S spodbujanjem zaposlenih, da se naučijo svojih odgovornosti, jih naučite, kako se držati teh odgovornosti in jim zagotavljate, da bodo to znanje uporabili v svojih vsakodnevnih dejavnostih. S tem boste prihranili čas in denar v prihodnosti, poleg tega pa boste svoje stranke in zaposlene zaščitili bolj kot kadarkoli prej.

2. Spodbuja vključujoče in varno delovno okolje.

Usposabljanje za skladnost je pomembno za zagotavljanje varnega delovnega mesta. Pomaga zaposlenim, da se naučijo, kako reševati vprašanja skladnosti in zakaj je pomembno, da o njih poročajo. Spodbuja ljudi, da spregovorijo o tem, kaj se dogaja okoli njih.

Zaposleni izboljšajo svojo uspešnost, naredijo manj napak in je manj verjetno, da bodo zapustili organizacijo. Krepi pa tudi ugled organizacije kot delodajalca, ki vlaga v svoje osebje in zagotavlja priložnosti za karierni razvoj.

3. Določa organizacijske politike.

Iz najboljših praks je znano,  da so organizacijske politike na visoki ravni prednost usposabljanja za skladnost. Učinkovite so, ker vašim zaposlenim zagotovijo doslednost in varno ter zdravo delovno okolje.

Če so politike jasno opredeljene, se lahko vsi nanje sklicujejo po potrebi, brez strahu pred kaznovanjem zaradi nespoštovanja postopkov podjetja ali kakršnekoli druge nejasnosti glede tega, kaj se od njih pričakuje na delovnem mestu.

Več podrobnosti vključimo, manj časa bo zapravljenega za manjše zadeve, ki bi se jih lahko izognili z natančnim načrtovanjem vnaprej.

4. Uravnoteži etiko s prednostmi.

V vsakem podjetju so splošna načela in vrednote enaka, čeprav se podrobnosti lahko razlikujejo. Usposabljanje za skladnost pomaga zaposlenim, da se naučijo, kako pravilno uporabljati te sisteme in opravljati svoja dela.

Večina zaposlenih vidi to kot nekaj, kar morajo narediti, da se izognejo skrajnim posledicam in ohranijo svoja delovna mesta. Podjetja s kulturo skladnosti imajo možnost, da nagradijo svoje zaposlene za njihov pozitiven odnos do upravljanja s tveganji.

Ko se zaposleni počutijo, da so del nečesa večjega od njih, se dvigne morala, zmanjša fluktuacija, vsi pa počutijo bolje, ko delajo za skupen cilj.

5. Poveča ugled podjetja.

Izobraževanje zaposlenih je eden najučinkovitejših načinov za preprečevanje kršitev. Usposabljanje za skladnost pa je odličen način za izobraževanje zaposlenih.

Izobraževanje zaposlenih poveča njihovo znanje o tem, kako etično ravnati v situacijah navzkrižja interesov. V večini primerov to povzroči boljše odločanje na splošno. Ko zaposleni vedo, kaj se od njih pričakuje, in ko razumejo posledice kršitve teh pričakovanj, bodo na splošno bolj previdni.

Izobraževanje zaposlenih vam tudi pomaga obdržati najboljše ljudi v podjetju. Ne želite izgubiti svojih dragocenih zaposlenih, ker so naredili napako, saj niso vedeli, kaj je ali kaj ni sprejemljivo vedenje v organizaciji.

6. Ustvarja dokaze, da so se zaposleni usposabljali.

Ko imate podjetje, ki se ukvarja s potrošniškimi informacijami, kot so številke kreditnih kartic ali podrobnosti o bančnih računih, ste zakonsko dolžni poskrbeti, da vaši zaposleni upoštevajo pravila glede varnosti. Učinkovito usposabljanje za skladnost je pomemben del tega procesa, saj pomaga zaposlenim razumeti pomen vzdrževanja varnosti podatkov, ki jih stranke zaupajo njim.

Vaše podjetje lahko zainteresiranim tudi pokaže, da so vsi zaposleni prejeli certifikat o usposabljanju za skladnost. S tem se bo povečalo zaupanje podjetij, saj bodo zainteresirane strani menja, da so zaposleni sposobni bolje prepoznati morebitne grožnje in sprejeti ukrepe za ublažitev teh tveganj.

Akademija MojeDelo.com podjetjem olajša izpolnjevanje predpisov o usposabljanju v posamezni panogi. Z enostavno uporabo LMS portala, Urejevalnika vsebin in pripravljenih predlog za hitro ustvarjanje usposabljanj in drugih tipov vsebin, lahko z Akademijo ustvarite tudi usposabljanja povezana s skladnostjo, ki ustrezajo vašim potrebam, in jih naložite neposredno v učno knjižnico. Rezervirajte si termin za demo predstavitev na akademija@mojedelo.com.