E-IZOBRAŽEVANJE

3 razlogi, zakaj se naučiti Excela

2.2.2023


Uporabljajo ga podjetniki, učitelji, znanstveniki in še mnogi drugi. Omenjeni trije poklici spadajo med kar 80 odstotkov prostih delovnih mest, ki zahtevajo znanje Microsoft Excela glede na študijo, ki jo je izvedel Burning Glass. Vendar veliko ljudi Excelu sploh ne da priložnosti, saj ima sloves, da se ga je težko naučiti. S pravim pristopom, dobrim strokovnjakom in uporabnim učnim portalom je možno vse. Preberite 3 razloge, zakaj je dobro svojim zaposlenim dati možnost, da se naučijo (ali vsaj obnovijo znanje) Excela.

1. Excel ni le za ustvarjanje tabel

V času šolanja ste Excel verjetno uporabljali le takrat, ko je bilo potrebno vstaviti tabelo ali združiti dve celici. Vendar je Excel veliko bolj kompleksen. Z njim namreč lahko naredite tudi sledeče:

• organizirate podatke na preprost način,
• izvajate osnovne in zapletene matematične funkcije, ki računajo namesto vas,
• spremenite ogromno podatkov v koristne tabele in grafikone,
• analizirate podatke.

Program, ki nudi ogromno možnosti, in je uporaben ne glede na to, kaj počnete. Gre za organizirano reševanje problemov, ne le za vpisovanje podatkov v vrstice in stolpce. Če boste uporabili tak pristop, vam bo Excel pri delu lahko zelo pomagal.

2. Z Excelom lahko naredite ogromno

Še noben strokovnjak ni rekel: »Ne želim delati bolj učinkovito.« Poleg organiziranja podatkov je množica Excelovih funkcij namenjena prihranku vašega časa. Namesto da bi sami sešteli 256 stolpcev mesečnih stroškov, Excel to izračuna namesto vas in zanesete se lahko, da bo izračun pravilen.
Z uporabo Excela boste prihranili ogromno časa na delovnem mestu in/ali v zasebnem življenju, poleg tega ste  lahko prepričani, da bo delo opravljeno hitreje in bolj natančno, kot če bi to opravili ročno. Ali ni to točno tisto, česar si najbolj želimo?

3. Z Excelom boste vi in vaši zaposleni uspešnejši pri svojem delu, ne glede na to, kaj delate

Računovodje in finančniki niso edini, ki se zanašajo na Excel - znanstveniki, učitelji, lastniki podjetij, grafični oblikovalci in številni drugi se po pomoč zatečejo k Excelu. Ne glede na to, kaj počnete, obstaja velika verjetnost, da vam bo Excel pomagal k boljšemu opravljanju dela.
Ali obstaja boljši način za organiziranje vaših podatkov? Ali vam lahko grafika omogoči boljše posredovanje vaših idej? Ali samo potrebujete prostor, kamor boste odvrgli vse svoje zamisli? Namesto na papir, izlijte svoje ideje v Excel, kjer bodo na voljo tudi za bolj podrobno obravnavo.
Če boste obvladali Excel, boste morda ravno vi tista oseba v podjetju, h kateri se bodo vsi obrnili za nasvet, kako organizirati podatke. Nikoli ne veste, kdaj vaš šef ali sodelavec potrebuje nekoga, ki zna čarati z Excelom. To ste lahko naslednjič vi.

Excel se sprva zdi zastrašujoč, ko boste program začeli uporabljati za osnovna opravila, boste dobili boljši občutek o tem, kako zares deluje, hkrati pa ugotovili, da vam lahko olajša vaš vsakdan.

Prijavite se na MojeDelo.com webinarje, kjer se bomo s predavateljem Markom Kužnerjem učili »čaranja« z Excelom.

Preverite svoje znanje Excela ali ga nadgradite z različnimi učnimi tečaji na portalu Akademija MojeDelo.com.

Rezervirajte si termin za demo predstavitev na akademija@mojedelo.com.

Za več informacij kliknite TUKAJ.