Ugled delodajalca

NAJUGLEDNEJŠI DELODAJALEC 2019:
LEK, D. D.

Letošnja prireditev Ugled delodajalca je prinesla nekaj novosti in novega zmagovalca. Prestižno priznanje Najuglednejši delodajalec 2019 je šlo v roke farmacevtskega podjetja Lek d.d.. Prvič je bilo podeljeno tudi priznanje Ugledni delodajalec po izboru študentov, ki si ga je prav tako prislužilo podjetje Lek d.d. Letošnja nova, bolj poglobljena metodologija raziskave, ki jo je portal MojeDelo.com izvedel v sodelovanju s podjetjem Universum Global, je na področje raziskovanja ugleda slovenskih delodajalcev prinesla številne nove zanimive podatke.

”V Leku, ki je del Novartisa, smo ponosni, da smo bili izbrani za najuglednejšega delodajalca leta, in sicer tako v absolutni kakor tudi v številnih posamičnih kategorijah. To kaže, da smo v letu, ki je za nami in je bilo zahtevno, saj gremo kot del Novartisa na poti nove strategije skozi vrsto preoblikovanj, uspeli ohraniti in nadgraditi našo vlogo odgovornega delodajalca. To priznanje dokazuje, da smo uspeli tudi skozi preoblikovanje Novartisove kulture za naše sodelavce ustvariti okolje, v katerem lahko vsakdo najde svoj navdih, je vedoželjen in opolnomočen,” je povedala Ksenija Butenko Černe, direktorica Pravnih zadev in članica uprave podjetja Lek d.d. Dodala je, da brez motiviranih, zavzetih in zadovoljnih zaposlenih ne bi mogli uresničevati njihovega poslanstva, za kar se zahvaljujejo vsem sodelavkam in sodelavcem.

Raziskava Ugled delodajalca

Slovensko raziskavo merjenja ugleda delodajalcev na trgu, ki jo je MojeDelo.com skupaj s strokovnjaki iz Ekonomske fakultete v Ljubljani zasnovalo leta 2007, bo s tem letom zamenjala najboljša evropska raziskava za merjenje ugleda blagovne znamke delodajalca, ki jo bodo pri zaposlitvenem portalu MojeDelo.com izvajali skupaj s švedskim podjetjem Universum Global.

Nova raziskava bo iz vidika podatkov v poročilu, ki ga bodo prejela podjetja, bistveno bolj podrobna in razdelana. Podjetja bodo tako recimo izvedela tudi, zakaj se določeni kandidati v procesu odločanja odločijo za konkurenčno podjetje. V analizi, ki bo del raziskave, bo jasno definiran način komunikacije, ki jo morajo podjetja vzpostaviti s kandidati za optimalne rezultate. Prav tako bodo iz podatkov lahko razbrala, kaj konkretno je treba spremeniti znotraj podjetja in pri načinu ter kanalih komunikacije, ki jih uporabljajo, da bodo bolj zanimivi za nove kadre.

Dovršeno evropsko raziskavo za merjenje ugleda uporabljajo tudi najuspešnejša svetovna podjetja, kar nekaj jih je recimo uvrščenih na lestvico Fortune 500.

IZBRANI DELODAJALEC

Izbrani delodajalci v svoje vrste pritegnejo najboljše kadre, ki so na trgu dela.
Predstavite se v družbi najboljših!


Krepili boste blagovno znamko delodajalca in se trgu dela predstavili s pozitivno zgodbo. Na ta način boste pritegnili najboljše kadre, med njimi tudi tiste, ki že imajo zaposlitev. Predstavljeni boste v družbi najboljših in se v očeh kandidatov tako tudi pozicionirali - med najbolj privlačna podjetja, ki nenehno iščejo zanimive in proaktivne kandidate.

365 dni boste predstavljeni na vstopni strani Mojedelo.com, ki jo vsak dan obišče 34.000 iskalcev kariernih priložnosti.

Portal MojeDelo.com je zelo učinkovit pripomoček pri kadrovanju, ekipa za njim pa odzivna in prilagodljiva. Ves čas skrbijo za razvoj, sledijo trendom in potrebam.
Zala Slana,
sodelavka za razvoj kadrov v podjetju Generali zavarovalnica d.d. Ljubljana